The Harlem Gospel Singers az Arénában

A Queen Esther Marrow vezette The Harlem Gospel Singers profi gospel produkcióval érkezett Budapestre.
Az előadásra pedig a Papp László Budapest Sport Arénában került sor. A színpadkép igen egyszerű, puritán volt, de épp elég volt díszletként az a néhány íves paraván, kék megvilágítással. A zenekar vérében volt a gospel, külön-külön is fantasztikus zenészekből áll, de együtt annyira összeszokottan zenélnek, hogy az valóban példamutató. Dob, basszus, szintetizátor, zongora, gitár összetételű volt a zenekar. Elfért volna egy fúvós szekció a csapatban, de az nem volt, így a fúvós hangokat szintetizátor szólaltatta meg. Kár.
Esther Marrow valósággal tündökölt a színpadon. Nem csupán kiváló hangi adottsága, képzettsége teszi őt naggyá, hanem az egyénisége, amely olyan atmoszférát kölcsönöz az előadásnak, hogy a néző valóban elvarázsolva érezze magát.

A tíz tagú kórus is remekül megszólalt, együtt, és külön-külön is. Vér profik. Lendületesek, vidámak, és láthatóan imádják, amit csinálnak. Nyilván Jézus szeretete ad erőt nekik, hiszen a gospel műfaj alapja az ő éltetése, témájukat pedig a vallásuk ihleti. A soul, a blues, az r&b igényes ötvözéseit hallottuk, folyamatos profi énekszólókkal, időnként egy-egy hangszeres szólóval megspékelve.
(zene.hu)