Soul & Gospel Fesztivál Budapesten

Szerdán a Papp László Budapest Sportarénában két brit együttes, a Hillsong London és a London Community Gospel Choir lép színpadra.
Mindkét, nemzetközileg is ismert csapat járt már Magyarországon. A Hillsong London, a kortárs gospel zene egyik legdinamikusabb csapata 2008-ban együtt adott koncertet Matt Redmannel a Soul & Gospel Fesztiválon. A London Community Gospel Choir kétszer is fellépett már a magyar fővárosban; legutóbb a Millenárist töltötték meg.
A gospel a keresztény vallási életben használatos zenei stílus, szövegeiben Isten és Jézus dicsőítése áll a középpontban. Eredete a spirituálékhoz vezet vissza és az Egyesült Államokban terjedt el a XX. század első negyedében.
A Hillsong London Nagy-Britannia egyik leggyorsabban növekedő keresztény közössége, a Hillsong London Church csapata. Az 1990-es évek közepén kezdte meg működését, népszerűsége nagy mértékben a zenéjének köszönhető: hangzásában az aktuális európai zenei trendek is jelen vannak, erős britpopos beütéssel. A kórus elsősorban 18-30 év közötti fiatalokból áll. A Hillsong London csak az elmúlt évben 25 országban 335 ezer ember előtt zenélt; tavaly szeptemberben a londoni O2 Arénában 14 ezer ember vett részt jubileumi fellépésükön.
(hir24.hu)