Az Alapítványról

A Pannónia Singers Énekegyüttes és Közhasznú Kultúrális Alapítvány 1996-ban alakult Egerben, a gospell zene magyarországi népszerűsítésére, a fiatalok őszinte érzelmekre és családi életre nevelésére, fiatal tehetséges előadóművészek felkarolására, jótlkonysági koncertek szervezésére, előadására és hangkiadványok megjelentetésének céljából.

A Pannónia Singers Énekegyüttes első fellépésére az Egri Bazilikában került sor 1996 tavaszán, Jótékonysági Húsvéti Diákkoncert formájában, ahol világhírű gospelleket mutatott be több zeneművészeti csoporttal (kórusok és zenekarok) közötti össszefogással. A rendezvény olyan sikeres volt, hogy ezt követően azóta is minden évben rendszeresen ad az Énekegyüttes jótékonysági, karácsonyi és húsvéti koncerteket az ország minden pontján.

A Pannónia Singers Énekegyüttes vezetője Tóth Gábor (aki 1993-tól tagja a Magyar Continental Singersnek) és a kezdetektől összefogja az együttes munkáját és maga is önkéntes előadóművészként, zeneszerzőként, szövegíróként és producer-managerként tevékenykedik.

A Pannónia Singers Énekegyüttes 1999-ben elnyerte az Országos Gyermekdal Fesztivál dalversenyének I. és II. helyezését szöveg és zene katagóriában, majd az év végén megjelent az Együttes I. hangkiadványa (CD és MK) „ Van Remény ...” cimmel, amelyen vadonat új karácsonyi dalokat hallhatunk.

A Pannónia Singers Alapítvány 2000. évben közhasznú fokozatot ért el, koncertjein a gospell zene mellett jelentős szerepet kapott, a könnyű zene őszinte érzelmeket, családi életre nevelést és egymás megbecsülésére ösztönző ágazatai is. A kibővült zenei program kínálat miatt az Együttes jótékonysági koncertjeinek időszaka kibővült az év telejes időtartamára (Szécsi Pál, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, Zámbó Yimmy legszebb dalai feldolgozásának köszönhetően).

A Pannónia Singers Énekegyüttes 2001-ben szerepelt a TV2 televízió népszerű „Dáridó” című műsorában, majd 2002-ben fő műsoridőben az RTL KLUB televízióban „ Van Remény...” című karácsonyi dalával.

2003-ban megjelent a Pannónia Singers Alapítvány II. hangkiadványa (CD és MK, valamint DVD) „ Nyisd ki a szívem ajatját...” cimmel, amellyel többször szerepelt az MTV1 Szuperbuli műsorában, valamint számos alkalommal a Budapest televizióban, a Hálózat televízióban és a Magyar Katolikus Rádióban.

 

2004-ben számos jótékonysági koncert sorozat és média szereplést követően a Nemzeti Civil Alapprogram-tól (NCA) elnyert pályázat alapján, nemzetközi szinten készül az idén karácsonyi koncertek bemutatására, külföldön is képviselve a magyar gospell zenét, a magyar kultúrát.